Over Reizen naar Morgen

Het doel van de visie ‘Reizen naar morgen’ is om van Vlaanderen een florerende bestemming te maken met veerkrachtige, duurzame en toekomstgerichte plekken die een meerwaarde bieden voor alle betrokkenen. Toerisme is daarbij een middel, en geen doel op zich.

Traject

Gestart in 2017 is Reizen naar Morgen een verhaal van, voor en door de sector, met Toerisme Vlaanderen in een faciliterende rol. Met een groot luisteronderzoek, een magazine, een lerend netwerk, proeftuinen, een summit, een boek en vooral door met een open blik te durven experimenteren en cocreatief te werken, is onze visie tot stand gekomen

➔ Over het traject

Visie

De positieve kracht van toerisme kan reizigers en de plaatsen die ze bezoeken, inclusief de mensen en lokale gemeenschappen die deze plekken ‘maken’ en bewonen, veranderen. We geloven in Reizen naar Morgen, waarbij we uit respect voor de ziel van de plek toewerken naar een evenwicht tussen bezoekers, ondernemers en bewoners, met een meerwaarde voor alle betrokkenen.  

➔ Meer over het toekomstbeeld

Reizen naar Morgen-netwerk

Samen Vlaanderen nog meer te laten groeien als een florerende bestemming door een groeiende groep van betrokkenen uit de brede toeristische sector te connecteren, inspireren en sensibiliseren. Met dit doel biedt het Reizen naar Morgen-netwerk concrete tools en inspiratie om onze visie in de praktijk te brengen.  

➔ Maak kennis met het netwerk

Activiteiten

Rubenskasteel ©Romain Foubert

We brengen regelmatig mensen uit verschillende domeinen samen om met Reizen naar Morgen aan de slag te gaan. Kruisbestuiving, een open blik en van elkaar leren staan dan ook centraal in onze visie.

➔ Naar de kalender

Inspiratie

Hoe ga je zelf met Reizen naar Morgen aan de slag? Wat maakt deze nieuwe visie bij ons los? En hoe kijken we samen naar de toekomst? Verschillende casestudies, opiniestukken en praktische tools kunnen voor inspiratie zorgen.

➔ Meer inspiratie

Reizen naar Morgen-kerngroep

De drijvende kracht achter het Reizen naar Morgen-netwerk is een kerngroep met diverse spelers uit het toeristische speelveld in Vlaanderen. Zij zullen het netwerk blijvend aanwakkeren, mobiliseren en voor relevante activiteiten zorgen.

➔ Maak kennis met de kerngroep

Blijf op de hoogte

Wil je meer weten over Reizen naar Morgen, met mensen uit de toeristische sector in gesprek treden of zelf jouw ervaringen delen? Word lid van de Reizen naar Morgen-community op Facebook