Inspiratie

C-mine

Doorheen gans Vlaanderen vind je kwalitatieve congreslocaties vol beleving. 32 ‘venues’ om precies te zijn, in erfgoedlocaties met een unieke impact. Flanders Heritage Venues wil ervoor zorgen dat deze plekken tegen 2030 erkend worden als topbestemmingen voor congresbezoekers van over de hele wereld. Melanie Van Oevelen, Congres Venue Expert bij Visit Flanders, vertelt meer over hun aanpak, hun...

The Giftshop

Niets zo leuk als een plek bezoeken, met prachtige monumenten, pleintjes, parken en kerken, hippe straatjes en fantastische horeca. Maar vaak heb je het gevoel dat er méér te ontdekken valt wanneer je weer naar huis gaat. Dat is omdat iedere plek bomvol verborgen parels zit, die je in theorie op jouw maat kan ontdekken. PLEK vzw wil dat idee met hun GIFTSHOP-project omzetten in de praktijk.

Jasja Valckx

Enkele jaren geleden zocht de Oost-Vlaamse gemeente Kaprijke een nieuwe publiekstrekker. Jasja Valckx, afdelingshoofd Leven en Genieten, ging samen met haar team en de Kaprijkenaars op zoek naar een concrete invulling van die “toeristische leemte”. En die werd gevonden, met dank aan Reizen naar Morgen.

Sophie De Coninck

Een gezellige cottage, een moderne villa aan de bosrand, glamping of een back to basics-boomhut: ons land barst van logies die op geheel eigen wijze hun gasten een totaalbeleving bezorgen. Voor inspiratie en ondersteuning kunnen ze onder meer terecht bij Logeren In Vlaanderen.