Reizen naar Morgen-kerngroep

De drijvende kracht achter het Reizen naar Morgen-netwerk is een kerngroep met diverse spelers uit het toeristische speelveld in Vlaanderen. Zij zullen het netwerk blijvend aanwakkeren, mobiliseren en voor relevante activiteiten zorgen. Toerisme Vlaanderen is zelf ook lid van deze kerngroep.

“Toen we enkele jaren geleden Reizen naar Morgen lanceerden kregen we van de sector heel veel positieve reacties, maar ook wel de vraag hoe je daar concreet mee aan de slag gaat. Een van onze antwoorden daarop is het Reizen naar Morgen-netwerk. Met de middelen die we daarvoor vrijmaken en de inzet van een bijzonder gemotiveerde kerngroep van partners uit heel Vlaanderen, ben ik ervan overtuigd dat we alle kaarten in handen hebben om van Vlaanderen nog veel meer een florerende bestemming te maken.” – Peter De Wilde, CEO ad interim van Toerisme Vlaanderen

Leden

Hilde De Laet

Hilde De Laet, Hidrodoe

Functie: Manager Hidrodoe
Mail: hilde.delaet@pidpa.be
Telefoon: 014 44 26 49

“Hidrodoe, een interactief belevingscentrum over water in Herentals sinds 2003. Een project van watermaatschappij Pidpa. Wij helpen mensen, jong en oud, duurzaam om te gaan met water en motiveren hen om kraanwater te drinken. Wij zijn ervan overtuigd dat we samen vorm kunnen geven aan de toekomst van onze natuurlijke rijkdom. Gastblijheid, de overtreffende trap van gastvrijheid!

➔ Ontdek Hidrodoe


 

Geert Goffin

Geert Goffin, Gast-vrij

Functie: Eigenaar vakantiewoningen
Mail: welkom@gast-vrij.be
Telefoon: 0477 03 82 55

“Ik heb met veel plezier deelgenomen aan het participatieve traject van Toerisme Vlaanderen, om de visie van Reizen naar Morgen uit te werken. Ik geloof er heel erg in dat een plek een florerende bestemming kan zijn: als gastvrouw van drie vakantiewoningen geef ik mijn gasten niet alleen een thuisgevoel in mijn huiselijke logeeradresjes, maar ik laat hen ook graag lokale hotspots ontdekken en beleven. Via het netwerk wil ik mijn collega-logiesuitbaters inspireren om de spirit van Reizen naar Morgen mee te nemen in hun gastvrijheid.”

➔ Ontdek Gast-vrij


 

Erik Hennes

Erik Hennes, Toerisme Meetjesland

Functie: Gebiedscoördinator Meetjesland
Mail: erik.hennes@oost-vlaanderen.be
Telefoon: 0477 49 75 51

“De visie Reizen naar Morgen heeft als doel om gemeenschappen te laten floreren via toerisme. Dat is een hele mooie en boeiende, maar ook geen makkelijke opdracht. Hiervoor bestaat geen eenduidig script. Zoiets pakken we liefst samen aan binnen een netwerk waarin ervaringen uitwisselen en kennis delen centraal staat.” 

➔ Ontdek Toerisme Meetjesland


 

Evy Van Schoorisse

Evy Van Schoorisse, Westtoer

Functie: Manager Duurzaam Toerisme
Mail: Evy.vanschoorisse@westtoer.be
Telefoon: 0472 79 56 76

“Westtoer onderschrijft de visie Reizen naar Morgen in zijn beleid. Het netwerk Reizen naar Morgen helpt ons om de visie nog beter in de praktijk om te zetten. Het netwerk brengt partners samen, inspiratie en tools worden aangereikt en het enthousiasme van de ene steekt de andere aan.”

➔ Ontdek Westtoer


 

Jasmina Loots

Jasmina Loots, Horeca Vlaanderen

Functie: Bestuurder Horeca Vlaanderen
Mail: info@horeca.be
Telefoon: 02 213 40 10

“Netwerking is een van de pijlers van Horeca Vlaanderen als sectororganisatie. Ondernemen doe je niet alleen en dus is een goed uitgebouwd netwerk cruciaal. Horeca Vlaanderen deelt de toekomstgerichtheid van het Reizen naar Morgen netwerk, want zelf werken onze bestuurders en leden dagelijks aan een betere rendabele, sociale toekomst voor de horecasector. De horeca is de living van onze samenleving, die gastvrij schenkt, serveert en verwelkomt. Wie wil daar nu ook morgen niet in vertoeven?”

➔ Ontdek Horeca Vlaanderen


 

Bart Vermeulen

Bart Vermeulen, Attracties & Musea

Functie: Directeur KAM
Mail: bart.vermeulen@riebedebie.be
Telefoon: 02 660 87 27

“We zijn overtuigd dat samenwerken veel meer is dan samen werken,  geloven we sterk in de verbindende kracht van alle toeristische actoren. Bouwen aan de toekomst van een duurzaam toerisme kan alleen dankzij een gedeelde visie en échte samenwerking. We willen Samen Reizen naar Morgen met de hele sector. ”

➔ Ontdek RIEBEDEBIE


 

Rebekka Koch

Rebekka Koch, Visit Mechelen

Functie: Consulent PR & Boekingen
Mail: rebekka.koch@mechelen.be
Telefoon: 015 29 76 52

“Mechelen heeft de strategische ambitie om als cultuurhistorische stad verder te transformeren naar een florerende bestemming. Deel uitmaken van het netwerk is een vanzelfsprekende concrete stap om dit te bereiken.” 

➔ Ontdek Visit Mechelen


 

Julien Fornari

Julien Fornari, Huis Beaucarne

Functie: Eigenaar Huis Beaucarne
Mail: info@huisbeaucarne.be
Telefoon: 0476 30 77 36

“Het doel van de vzw is de familiewoning en haar bijzondere geschiedenis te bewaren en in stand te houden maar ook de nodige restauratiewerken te financieren om dit belangrijk historisch patrimonium een toekomst te bieden waarin haar voortbestaan wordt gevrijwaard.”

➔ Ontdek Huis Beaucarne


 

Sophie De Coninck

Sophie De Coninck, Logeren Vlaanderen

Functie: teammanager van Logeren in Vlaanderen
Mail: Sophie.De.Coninck@logereninvlaanderen.be
Telefoon: 0473 30 72 76

➔ Ontdek Logeren in Vlaanderen


 

Jan Van Praet

Jan Van Praet, Toerisme Vlaanderen

Functie: Diensthoofd Strategie, Beleid en ondernemingsplanning
Mail: Jan.vanpraet@toerismevlaanderen.be
Telefoon: 02 504 03 50

“Hoe zal het toerisme van de toekomst eruit zien? Dit complex vraagstuk wordt beantwoord vanuit de visie Reizen naar Morgen. Maar dergelijke complexe vraagstukken kunnen enkel beantwoord én gerealiseerd worden door samenwerking vanuit een ruim netwerk. Net zoals de visie Reizen naar Morgen is tot stand gekomen dankzij de inbreng en samenwerking van vele partners, zal de concrete realisatie enkel mogelijk zijn dankzij een Reizen naar Morgen-netwerk van en voor de toeristische sector in Vlaanderen zodat we van Vlaanderen een florerende bestemming kunnen maken.”

➔ Ontdek Toerisme Vlaanderen


 

Willem De Graeve

Willem De Graeve, Toerisme Vlaanderen

Functie: Beleidsmedewerker / Netwerkverbinder
Mail: willem.degraeve@toerismevlaanderen.be
Telefoon: 32(0)2 504 25 15

“Zowel professioneel als privé hou ik ervan om mensen bij elkaar te brengen en samen met hen mooie dingen te realiseren. Ik ben dan ook vereerd dat ik er mij bij Toerisme Vlaanderen kan voor inzetten om van  het Reizen naar Morgen-netwerk een succes te maken.”

➔ Ontdek Toerisme Vlaanderen


Versterk jij mee het netwerk?

Geloof je in de principes van Reizen naar Morgen en wil jij je samen met het netwerk ervoor inzetten om van Vlaanderen nog meer een florerende bestemming te maken? Word dan zeker lid van het Reizen naar Morgen-netwerk en onderteken het charter.

➔ Meer weten over het Reizen naar Morgen-netwerk