Reizen naar Morgen-Netwerk

icoon-doelstellingen

Het doel van het ‘Reizen naar morgen’- netwerk is om samen Vlaanderen nog meer te laten groeien als een florerende bestemming door een groeiende groep van betrokkenen uit de brede toeristische sector te connecteren, inspireren en sensibiliseren. Het netwerk biedt zijn leden praktische tools aan waarmee ze Reizen naar Morgen in de praktijk kunnen brengen.  

Totstandkoming van het netwerk

Omdat de gedragenheid door de sector essentieel is, gingen we in 2021 en 2022 in gesprek met 38 partners uit verschillende regio’s en met diverse activiteiten. Via interviews brachten we de uitdagingen, kansen en noden in kaart om Reizen naar Morgen effectief in de praktijk te brengen. Alle deelnemers werden uitgenodigd voor twee bijeenkomsten waar we aan de hand van participatieve workshops de conclusies verdiepten. Meer dan 75% van de geïnterviewden werkte mee aan een van de twee workshops. Deze denkoefening resulteerde in de formulering van de doelstellingen, de visie, de missie, het charter en de samenstelling van de kerngroep van het Reizen naar Morgen-netwerk.

Toerisme Vlaanderen als facilitator

icoon-rol-Toerisme-Vlaanderen

Toerisme Vlaanderen heeft het Reizen naar Morgen-netwerk geïnitieerd en blijft het faciliteren. Binnen het wettelijke kader van de Vlaamse overheid en de beleidsnota van de minister van Toerisme werken we participatief, cocreatief en kwalitatief. Het eigenaarschap is gedeeld en de samenwerking vertrekt vanuit de kerncompetenties van elke partner. Iedereen draagt bij vanuit eigen kennis en kracht.

Charter

We geloven in de principes van Reizen naar Morgen en willen ons ervoor inzetten om die te realiseren.

  • Samen kunnen we van Vlaanderen nog meer een florerende bestemming maken en dat doen we door de ziel van de plek te respecteren en een evenwicht na te streven tussen bezoekers, ondernemers en bewoners, met een meerwaarde voor alle betrokken. We zien toerisme als middel om dit te realiseren en niet als doel op zich.
  • We zijn gelijkwaardig in onze diversiteit en ondersteunen elkaar om ons gemeenschappelijk streefdoel waar te maken. We willen connecteren, inspireren en sensibiliseren. Hoe meer partners floreren, hoe beter dit voor iedereen is.
  • Dankzij het netwerk kunnen we leren van experten maar zeker ook van elkaar. Daarom zijn we bereid om in alle vertrouwen zowel onze succesverhalen als tegenslagen met elkaar te delen.
  • Elk lid is per definitie ambassadeur van Reizen naar Morgen en verspreidt de visie, in Vlaanderen en internationaal. Zo kunnen we een groeiende groep van betrokkenen uit de brede toeristische sector connecteren, inspireren en motiveren om nieuwe florerende bestemmingen te ontwikkelen.
  • Als lid van het netwerk zijn we bereid om met elkaar samen te werken en om (nieuwe) leden van het netwerk te ondersteunen in hun streven naar een florerende bestemming.

De belangrijkste principes van Reizen naar Morgen hebben we samengevat in een charter. Onderteken je mee dit charter? Dan kan je je aansluiten bij het Reizen naar Morgen-netwerk.

➔ Lees hier de privacy voorwaarden

Leden van het netwerk

Benieuwd naar de andere leden van het netwerk?

➔ Maak kennis met de leden

Versterk jij mee het netwerk?

Geloof je in de principes van Reizen naar Morgen en wil jij je samen met het netwerk ervoor inzetten om van Vlaanderen nog meer een florerende bestemming te maken? Word dan zeker lid van het Reizen naar Morgen-netwerk en onderteken het charter.

"*" geeft vereiste velden aan