Summit

© AF-Fotografie

Een Reizen naar Morgen-verhaal is niet compleet zonder ook stil te staan bij de plaatsen waar die bewoners, ondernemers en toeristen verblijven en hoe die omgetoverd kunnen worden tot florerende bestemmingen. Daarom zorgde Toerisme Vlaanderen ervoor dat op 12 en 13 september 2019, tijdens de Reizen naar Morgen-summit in Brugge, geïnteresseerden uit de hotel- en logiessector de kans kregen om samen...

Workshop proefuinen

Visit Mechelen, Toerisme Kempen en Toerisme Meetjesland, pioniers in Reizen naar Morgen, volgden in 2019 een intensief leertraject Proeftuinen, om Reizen naar Morgen en het concept van florerende bestemmingen in hun regio en stad waar te kunnen maken. Zo startten ze met het uitbouwen van een lokaal netwerk rond toerisme met inwoners, ondernemers en beleid. Ook werden enkele experimentele projecten...

Rob Hopkins

Rob Hopkins is de man achter het Transition Network, een beweging die ontstond in de Engelse stad Totnes en zich verspreidde over de hele wereld. Samen met zijn aanhangers pleit hij voor de totstandkoming van een veerkrachtige samenleving die gedreven wordt door de verbeeldingskracht en het toekomstgeloof van de gemeenschap.

Summit 19

Op 12 en 13 september 2019 vond de MICE-workshop plaats tijdens de Reizen naar Morgen-summit in Brugge. Samen met de organisators van SuperNova – Nora Weytjens van Flanders DC en Marieke Sopers van Scale-Ups.eu – en moderator Samme Allen, zette Toerisme Vlaanderen zijn schouders onder deze workshop met als doel na te denken over hoe internationale congressen een positieve impact kunnen hebben op...

Michelle Holliday

Ze maakte een opmerkelijke passage in Brugge, waar Toerisme Vlaanderen halverwege september 2019 de summit Reizen naar Morgen organiseerde. In haar keynote nodigde Michelle Holliday, auteur van het boek The Age of Thrivability, de toeristische sector uit zich bewust te worden van de bijdrage die toerisme kan doen aan een wereld waarin al wat leeft kan bloeien.

Review summit 2019

De Reizen naar Morgen-summit 2019 zit erop. Met zo’n 250 deelnemers, minstens evenveel betekenisvolle ontmoetingen en massa’s inspiratie en toekomstplannen was het een groot succes!

Summit 2019

Op 12 en 13 september 2019 vindt in Brugge ‘Travel to Tomorrow – Growing Forward Together’ plaats. Deze summit brengt ondernemers, opinie- en beleidsmakers en beleidsondersteuners samen rond prangende, hedendaagse vragen en uitdagingen in de sector van het toerisme.

Daniel Wahl

Van gezamenlijk voordeel tot kwalitatieve groei. Toerisme als katalysator voor de regeneratieve ontwikkeling van plaatsen en klimaatbestendigheid.