Ervaringsdag in Meetjesland (afgelopen)

Blik mee terug op het evenement “Ervaringsdag in Meetjesland”.

Een ontdekkingsreis in Meetjesland. Van verlangen naar mogelijkheden. Het reisverslag naar een florerende bestemming.

Reizen is doen, om tot een nieuwe manier van denken te komen.

In die geest organiseerden we op dinsdag 7 november 2023 in het provinciaal streekcentrum Huysmanhoeve in Eeklo een Reizen naar Morgen-ervaringsdag. Het Meetjesland was een proeftuin voor Reizen naar Morgen en er werd al heel wat geëxperimenteerd met hoe je Reizen naar Morgen in de praktijk kunt waarmaken. Een waarderende cocreatieve aanpak vormt daarin de rode draad.

Men kreeg er inspiratie en handvaten aan de hand van concrete cases om Reizen naar Morgen ook op jouw plek waar te maken. We trachtten je tijdens de workshops ook zoveel mogelijk zelf te laten ervaren. Om verbinding te maken met elkaar, te leren van elkaar en vol goesting in de eigen omgeving aan de slag te gaan.

Programma

 • 9.30 uur: Onthaal en voorbereiding op de ontdekkingsreis in het Meetjesland
 • 10.15 uur: Plenaire voorstelling van de Meetjeslandse reis, op weg naar een florerende bestemming
 • 11.45 uur: De plek vertelt: ontdekking van het provinciaal streekcentrum Huysmanhoeve, een betekenisvolle, inspirerende plek waar cocreatie de rode draad in de werking vormt
 • 12.30 uur: Lichte lunch
 • 13.45 uur: Keuzeworkshops in twee rondes
  • Verhalen die mee toekomst maken: grootschalig luisteren naar ondernemers, bezoekers, inwoners, beleidsmakersWij zijn niet BANG! om iedereen uit te nodigen: wie breng je rond de tafel?Hefbomen die beweging brengen in lokale toeristische initiatieven – KaprijkeHefbomen die beweging brengen in lokale toeristische initiatieven – Sint-LaureinsProeven van Appreciative InquiryMeerwaarde van toerisme voor de gemeenschap en de plek – Assenede Inspiratie uit Schotland: het reisverhaal van regio Angus en de rol van ondernemers
  • De beweging richting florerende bestemming groter maken – voorbeelden
 • 16.00 uur: Plenaire afsluiter
 • 16.30 uur: Einde

Praktisch

Dinsdag 7 november van 9.30 tot 17.00 uur

Toerisme Meetjesland – Provinciaal streekcentrum Huysmanhoeve, Bus 1, 9900 Eeklo (er zijn parkeermogelijkheden)

Trein: kom met de trein, we voorzien een shuttle van het station van Eeklo tot aan de hoeve om 9u49 en weer terug op het einde van de dag. Geef bij je inschrijving aan of je hiervan gebruik wilt maken.

Vragen over de toegankelijkheid van de locatie? Stuur een mailtje naar erik.hennes@oost-vlaanderen.be.

Inschrijven

Inschrijven kan tot en met 30 oktober 2023, of tot maximaal aantal aanwezigen is bereikt.

Ik reis mee

Deelname is gratis, maar aangezien het aantal plaatsen beperkt is en we veel belang hechten aan duurzaamheid rekenen we voor laattijdige annuleringen (minder dan vier dagen op voorhand) een no show fee aan van € 40 per persoon.

Netwerk

Dit is een ervaringsdag voor leden van het Netwerk Reizen naar Morgen. Ben je geïnteresseerd en wil je ook deelnemen en ervaringen uitwisselen, registreer je dan via het charter.