(Erf)goed voor ondernemers

“Erfgoed verbindt mensen en dus valt de grote waarde ervan voor ondernemers niet te onderschatten. Ook in Brugge”, zo getuigt plekhouder Geoffrey Van Hulle die, als zaakvoerder bij eventbureau True, heel wat internationale bezoekers op een intieme, authentieke en bijzondere manier laat kennismaken met zijn gekoesterde stad. Met zijn activiteiten ontvangt hij bedrijven in Brugge in het kader van congressen en allerlei andere soorten meetings en evenementen.

Huis Standaert is één van de locaties waar Van Hulle werkt. Het is een plek waar mensen wonen én werken, en dus leeft het er altijd. “Pol is moulurenmaker en voert zijn ambacht uit met enorm veel passie.” Dat geeft een hele gemoedelijke en authentieke sfeer. “Dat is de meerwaarde van een locatie te bezoeken die effectief nog bewoond wordt en waar economische activiteit is.” Lokale partijen worden betrokken en de Brugse traditie van gastvrijheid wordt nog sterker op de kaart gezet.

“Het Reizen naar Morgen-verhaal zit echt in ons DNA”, meent Van Hulle. “Het is een principe dat wij al jarenlang hanteren; mensen in contact brengen met Bruggelingen.” Want dat is volgens hem de toekomst van toerisme: “Mensen die op zoek zijn naar cultuur, toffe locaties en echte ontmoetingen, willen wij meerwaarde bieden. Ook op zakelijk vlak.” Al is het niet altijd makkelijk een balans te vinden voor een stad die voor een stuk ook leeft van toerisme. “Maar als we die balans vinden, dan wordt het voor bezoeker, inwoner en ondernemer een plezier om hier te wonen, te werken en te leven.”