Qbic Hotels

Qbic Hotels

Het ABCD van een duurzaam hotelcomplex

A… van anders

Qbic hotels zijn meer dan een plek om te slapen, ze bieden een totaalervaring aan. Ze willen een plek zijn waar je je als gast thuis voelt en je kan mixen met locals. De keten had al een filiaal in Londen en een franchisevestiging in Amsterdam, sinds november 2019 kan je ook in Brusselse binnenstad je koffers neerzetten. De hotelketen die sinds 2009 bestaat, heeft als motto “Alles verdient een tweede leven”. Vanuit dat oogpunt gingen ze voor hun eerste locatie in België op zoek naar een bestaand gebouw voor een rebranding. Het voormalige Four Points by Sheraton Hotel tussen het bruisende nachtleven van Flagey en de toonaangevende Louizalaan was een perfecte keuze.

B… van bewust

Bij Qbic is goed doen voor het milieu geen loze belofte. Hun #staygreen visie is alomtegenwoordig: van het gebruik van 100% groene stroom en milieuvriendelijke toiletartikelen tot de fitnessruimte met powerless toestellen. Packaging is waar mogelijk herbruikbaar, ze kopen voedingsartikelen aan bij lokale leveranciers zoals chocolatier Frédéric Blondeel en slager Dierendonck en nemen initiatieven om foodwaste tegen te gaan. Zo zetten ze een stapje verder dan het bekende Green Key certificaat, waardoor hun Londense hotel zelfs het groenste van de hele stad is.

C… van community

Qbic werkt vanuit 3 pijlers samen met de lokale community. Zo worden de ingrediënten voor restaurant en bar bij lokale handelaars aangekocht. Charity is de tweede pijler, elk Qbic hotel heeft een samenwerking met een lokaal goed doel. In het kader van dit project worden er camera’s aan mensen uit een plaatselijke shelter gegeven en worden de foto’s die ze maken ingekaderd en verkocht in het hotel. Een origineler souvenir dan chocolade of bier, en de opbrengst vloeit rechtstreeks terug naar de organisatie. De derde pijler, Neighbourly, vraagt aan bewoners in de buurt om de beste lokale recepten te delen voor de menukaart van het hotel. Het doel is om een kookboek met lokale gerechten uit grootmoeders keuken samen te stellen.

D… van design

Geen standaardontwerp voor de Qbic hotels, elk hotel heeft zijn eigen karakter met een creatieve lokale toets. Zo ontdek je in de meeting rooms, lobby en restaurant Motley werk van lokale kunstenaars. In alle 148 kamers van het Brusselse hotel vind je de Qbi terug, een frame dat alle techniek bevat om vanuit je bed je hele hotelkamer te besturen. De slimme cocon beschadigt de muren van de ruimtes niet en kan men demonteren om eenvoudig elders te gebruiken. Elke Qbi in de Brusselse vestiging werd gepimpt met een Belgische stripheld. Kuifje of Nero houden de wacht terwijl jij in dromenland bent.

Qbic Hotel Brussel, Paul Spaakstraat 15, 1000 Brussel
Website | Instagram | Facebook

Dit artikel komt uit de brochure ‘10 inspirerende logies van de toekomst’.

Deel dit artikel