Inspirerende logies van de toekomst

Hoe ziet het toerisme in Vlaanderen eruit in de toekomst? Hoe zorgen we ervoor dat de balans tussen de belangen van bewoners en bezoekers een gezond evenwicht behoudt? Hoe houden we de natuurlijke rijkdom en de historische authenticiteit van onze bestemmingen in ere? Hoe maken we van lokale bewoners trotse ambassadeurs voor hun plekje op de wereld?

Toerisme Vlaanderen zoekt met Reizen naar Morgen naar antwoorden op deze vragen en zet logies in de kijker die bijdragen tot een florerende bestemming. Deze plekken kijken verder dan hun economische doelstellingen en het voorzien van een slaapplaats. Ze nemen initiatieven waardoor ze het communitygevoel van de buurt bevorderen, zetten het welzijn van hun medewerkers voorop en/of werken samen met andere, vaak niet toeristische partners. Ze zijn creatief in hun ruimtegebruik, zijn zich bewust van hun milieu-impact en willen met een sociaal engagement bijdragen aan de lokale economie.

Reizen doet iets met ons, toerisme heeft een transformerende waarde voor bezoeker, bewoner én bestemming. Het gaat om bewust worden dat het anders kan, dat alles met elkaar verbonden is en dat iedereen een impact kan hebben. Van daaruit kan je verantwoordelijkheid nemen om wat we graag zien te laten floreren en om te beginnen waar je kan. Dat kan alleen maar samen. Samenwerken is nodig. Want de beste manier om de toekomst te voorspellen, is deze samen te creëren. Connecteren zorgt voor een toeristische beleving met een bijzondere impact: mensen verbinden met mensen, en mensen verbinden met plekken.

We hopen dat deze getuigenissen en verhalen jou inspireren om mee te bouwen aan het toerismebeleid van morgen.

Lees of download hier het booklet ’10 inspirerende logies van de toekomst’.