Waar droom jij in stilte van?

Aan reisverhalen zijn we gewoon, maar wat met stilteverhalen? Je zou denken dat dit onwennig aanvoelt, maar het tegendeel blijkt tijdens de reflectienamiddag ‘Iedereen verdient stilte’.

Grote interactie en veel spontane reacties onder de bonte verzameling van deelnemers: van stiltecoaches tot logiesuitbaters. Sereniteit en geanimeerde gesprekken wisselen elkaar af. Een mooi samenspel.

In de ratrace van het leven heb ik af en toe behoefte aan rust, ontspanning, ‘quality time’ of gewoonweg een moment voor mezelf … En blijkt dat ik lang niet de enige ben.

Dat geldt voor 8 op de 10 Vlamingen, zo blijkt uit het recente stilteonderzoek waar 1000 personen aan deelnamen. Al 57.000 mensen deden tot nu toe de onlinetest. 52 % linkt kalmte aan vakantie. Om maar enkele veelzeggende cijfers te noemen.

Het werkt inspirerend te horen hoe mensen daar actief op zoek naar zijn. Eén ding is zeker: Of je nu een prikkel- of balanszoeker bent, even de pauzeknop of stilte zoekt, het is oké om even stil te zijn, als je dat wil. Met dit gevoel stapte ik buiten in de Vooruit in Gent.

In mijn hoofd vormen zich plannen voor een volgende herbronvakantie in Vlaanderen. Uitwaaien aan zee, een luwteplek in de stad of de wijde natuur intrekken. Iedereen vult het anders in. Maar één ding is zeker: het is energie voor onze ziel.

Een pluim voor Toerisme Vlaanderen om hier aandacht aan te schenken.

Iedereen verdient vakantie … en een stiltemoment.

Geniet ervan,
Els Goethals

© Bram Markey – illustratie Jan van Eyck, Vooruit Gent
Els Goethals

Het carrièrepad van Els Goethals leidde naar boeiende aspecten van de toeristische sector. Zo ontvouwde zich een sterke passie voor inspirerende reisbelevingen. In 2004 begon ze aan haar gevarieerde loopbaan bij Toerisme Oostende vzw, van coördinator commerciële activiteiten tot projectmanager. Daarnaast kan ze haar creativiteit kwijt met liefde voor taal. De West-Vlaamse gaat graag op zoek naar verbindende verhalen. Enthousiast als ze is, ontdekt ze zo unieke en verrijkende ervaringen. Reis mee, beleef mee via haar blog Copytaste.