,

Proef de diversiteit in eigen land

De zomer van 2020.

De zomer van 2020 wordt anders. Misschien trekken we nog niet massaal naar het buitenland, en ontdekken we de diversiteit in ons eigen land. Misschien leren we onszelf wel eens op een andere manier kennen. Ons land telt zoveel ongekende plekken, dat er meer dan genoeg plaats is voor een heerlijke vakantie voor iedereen.

Installation view, Planetary Community Chicken, National Gallery
of Zimbabwe © Koen Vanmechelen, 2016 Photo by Goele Schoofs

Zomerzoektocht

Je krijgt deze zomer de gelegenheid onze hoofdstad op een andere manier te leren kennen. Registreer je gewoon voor een zomerzoektocht in Brussel. Meer info: dezomerzoektocht.be.

Op de fiets zie je meer

Fietsen langs de In Flanders Fields-route, over de kasseistroken in de Vlaamse Ardennen, BMX’en bij Sven Nys, tot fietsen door de bomen of het water in Limburg. Plan zelf je route of doe een beroep op een gespecialiseerde organisatie. Meer info: pasar.be.

Buitengewone natuur

Paradijselijke vogeltaferelen in het Zwin, wilde woestijnavonturen in de Lommelse Sahara, …. Trek deze zomer op wereldreis door Vlaanderen. Meer info: buitengewoon.natuurenbos.be. Of ga naar een plek waar je in één keer alles leert over biodiversiteit: labiomista.be (open vanaf 9 juni).

Verfijn je bierpassie

Als je een kroegentocht zou doen langs alle Vlaamse drankgelegenheden, dan moet je slechts 6,7 keer van hetzelfde Belgische biertje proeven. Steun met mate(n) op een terrasje onze horeca, of verdiep je deze zomer op een andere manier in de Belgische biercultuur en bezoek een van onze vele brouwerijen.

Kunst in eigen land

Vlaanderen gaat prat op vijf kunststeden: Antwerpen, Brugge, Gent, Leuven, Mechelen. Allen met een rijke geschiedenis en heel wat bezienswaardigheden. Maak dus volop gebruik van de museumpas, waarmee je een jaar lang én zoveel je wil naar onze Belgische musea kunt gaan voor maar 59 euro. Meer info: museumpassmusees.be.

Tocht door de mooiste dorpen

Oud-Rekem is het mooiste dorp van Vlaanderen. Wallonië heeft ook 31 pittoreske dorpskernen. Deze zomer is ideaal om deze dorpjes te ontdekken. Meer info: walloniebelgietoerisme.be.

Onze street art scene al ontdekt?

We hebben alles: van reusachtige murals in Hasselt tot de schattige past ups van Pol Cosmo in Gent, van een gigantische ‘Hall of Fame’ in Antwerpen tot leuke stencils van Jaune in Dendermonde. Meer info: streetartcities.com.

Wandelen is hip

Heb je de wandelmicrobe te pakken? Ga dan eens naar de Hoge Venen. Het lijkt alsof je door het Hoge Noorden trekt. Je komt de ruwe heide en de toendra tegen. Meer info: ostbelgien.eu.

Tien om te zien

  1. Cityhop van Antwerpen naar Gent op de fiets.
  2. Logeer in de Vlaamse provence in Turnhout.
  3. Ga op retraite in Leuven.
  4. Neem je vrienden mee op Flandrien-weekend in Vlaams-Brabant.
  5. Word een ‘citytrieper’ in Ieper.
  6. Doe een weekendje anders-Brugge.
  7. Pak je koffers voor een hoogtestage in Mechelen.
  8. Ga voor een fietsweekend tussen de bomen in Limburg.
  9. Prikkel je zintuigen in de Seven Senses Tour in Gent.
  10. Ontdek Antwerpen via de ‘Urban jungle’-fietsroute.

Meer info over deze Tien om te zien-vakanties vind je op vlaanderenvakantieland.be. Als je boekt via deze website, dan reserveer je rechtstreeks bij de eigenaars en uitbaters. Ze dragen geen commissies af. Zo ondersteun je hen én de toerismesector in ons land. Meer info over daguitstappen vind je op www.riebedebie.be.

Download de YouFlanders-app en vermijd de drukte

Heb je zin in een activiteit, maar wil je de massa vermijden? Download dan de YouFlanders-app. Je ziet op welke plekken het rustig of druk is. Wie weet ontdek je hierdoor ook de ongekende plekjes in je buurt. De app geeft je ook praktische informatie over de gezondheids- en veiligheidsmaatregelen.

Deel dit artikel