‘Blijf in je kot’ en ga virtueel op reis in Vlaanderen.

'Blijf in je kot' en ga virtueel op reis

Nu we ‘in ons kot moeten blijven’, kunnen we helaas niet reizen. Jammer, en niet enkel voor de bezoekers, maar ook voor de eenzame bestemmingen en ondernemers die er reikhalzend naar uitkijken binnenkort weer gasten te kunnen ontvangen. Gelukkig hebben heel wat Vlaamse bestemmingen en attracties daar wat op gevonden. Zij bieden namelijk allerlei mogelijkheden om hun plek op virtuele wijze te bezoeken. We zetten hieronder alvast een reeks leuke initiatieven op een rij.

Meegenieten van de bloesem in Tongeren

Met de fruitbloesems in bloei aan het begin van de paasvakantie zou het een drukke toeristische periode zijn geweest. Helaas stak het coronavirus hier een stokje voor. De stad Tongeren kwam echter met een oplossing: ze ontwikkelde een app ‘Blossom Greetings’ waar alle Tongenaren foto’s van bloesems kunnen posten wanneer ze deze tijdens een wandeling of fietstocht tegenkomen. Zo kan iedereen toch nog een beetje meegenieten van deze natuurpracht.

Bekijk de bloesems in uw kot dankzij app: “Blossom Greetings”

Tongenaren die tijdens deze zonnige dagen naar buiten trekken voor een fiets- of wandeltocht in de bloesemstreek kunnen de foto’s die ze maken delen via de app ‘Blossom Greetings’. “Wij vragen onze bewoners die nu toch in de eigen streek op pad gaan om de foto’s die ze maken te delen in deze app”, zegt schepen van Toerisme An Christiaens (CD&V).

Kamperen tussen de bloesems

Op vrijdag 17 april vond normaal in Sint-Truiden het jaarlijkse evenement ‘Kamperen tussen de bloesems’ plaats. Maar net zoals vele andere activiteiten werd ook dit evenement noodgedwongen afgelast. De stad Sint-Truiden daagt wel iedereen uit om te kamperen in de tuin. Als je een foto doorstuurde, maakte je kans op gratis deelname voor het kamperen tussen de bloesems in 2021.

App brengt fruitbloesems tot in uw kot

De stad Tongeren roept haar bewoners op om via de app ‘Blossom Greetings’ foto’s te verspreiden van de bloesems in de streek. Zo kunnen mensen die niet naar de fruitstreek kunnen komen door de coronamaatregelen toch genieten van de schoonheid van de bloemetjes.

Vanuit je zetel op pad in Limburg

De fietsprovincie verwacht deze zomer veel vraag naar vakanties in eigen land. Om Limburg in de kijker te zetten, delen ze alvast enkele video’s waar je in de huid van de fietser kruipt. Zo kan je mee op fietstocht tussen de bloesems of een kijkje nemen in Bokrijk vanuit je luie zetel. Daarnaast kan je op visitlimburg.be op enkele minuten tijd virtueel door Limburg reizen en je eigen bucketlist voor na de lockdown samenstellen.

Toerisme en cultuur Beringen slaan de handen in elkaar

Toerisme en cultuur Beringen willen hun raakvlakken op een originele manier in de verf zetten. Ze plaatsen video’s op hun beider Facebookpagina’s met als onderwerp theatermakers of comedians. Binnenkort zal je ook het Mijnmuseum virtueel kunnen verkennen. Elke dinsdag, donderdag en vrijdag op zowel de Facebookpagina van CC Beringen als Toerisme Beringen ontdek je wat de stad te bieden heeft.

Cultuur en toerisme slaan de handen in elkaar en zorgen voor een positieve vibe!

Beringen – Het coronavirus heeft een hele impact op ons leven. Het sociale, culturele en toeristische leven is zo goed als volledig stilgevallen. Daarom bundelen de diensten cultuur en toerisme van de stad Beringen de krachten rond het thema #ccbachterdepc en #ooktoerismedoetmee.

Virtueel wandelen in Vlaams-Brabant

Net zoals in Limburg wil provincie Vlaams-Brabant de natuur in de huiskamer brengen. Zo posten op hun Facebookpagina video’s met een wandelaar die je meeneemt op zijn tocht. Je kan ondertussen al virtueel wandelen door Erps-Kwerps, Tielt-Winge en Tervuren.

Online ontdekken in stadsmuseum Hof Van Buysleyden

Het Mechelse stadsmuseum Hof Van Buyselyden wil zorgen voor ontspanning en afleiding tijdens deze vreemde tijden. Het museum brengt vandaar een online aanbod uit op hun website.

Haal Museum Hof van Busleyden gratis in huis

Museum Hof van Busleyden in Mechelen is zoals alle andere musea gesloten door het coronavirus. Om geïnteresseerde bezoekers toch iets te bieden, breidt het stadsmuseum zijn online aanbod uit en maakt het zelfs gratis toegankelijk voor iedereen. De luisterverhalen van Margareta Van Oostenrijk, Hiëronymus Van Busleyden en Keizer Karel zijn een aanrader voor kinderen.

Stay At Home Museum

Als we niet naar musea kunnen, dan komen de musea wel naar ons. In het Stay At Home Museum kan je kunst van over heel Vlaanderen bewonderen. In verschillende online afleveringen gidsen curators en directeurs je persoonlijk langs meesterwerken van de Vlaamse meesters. De virtuele rondleiding werd door BBC al benoemd tot ‘Best Lockdown Entertainment’.

BBC en CNN lovend over Stay At Home Museum

De virtuele rondleiding van de prestigieuze van Eyck-tentoonstelling op 8 april 2020 werd niet enkel door Vlaamse kunstliefhebbers gesmaakt.

900 kaartjes voor bewoners wooncentra

De Rupelstreek wil warmte vanuit hun regio in de huiskamer brengen en ouderen een hart onder de riem steken in deze coronatijden. Zo ontvingen verschillende rusthuisbewoners uit de Rupelstreek een persoonlijk geschreven postkaartje.

Virtual tour door Brugge

Westtoer en Visit Bruges werken sinds vorig jaar hard aan een virtueel toeristisch aanbod in de streek. De virtuele tour van Brugge is nu klaar en net nu het coronavirus ons afsluit van de wereld, lijkt dit het ideale moment. Bezoek Brugge met de 360°-rondleiding langs 25 locaties. Check het via https://www.virtualbruges.com/ .

Virtueel Brugge · AR, VR & 360 tours · Poppr

Virtueel Brugge is de officiële 360 virtual tour van Brugge. De 360 fotografen van Poppr hebben de meeste 360 pano’s voor Virtueel Brugge (Engels: ‘ Virtual Bruges ‘) opgenomen najaar 2019 en voorjaar 2020. Voorjaar 2020 brak plots de Coronacrisis uit, met daaropvolgend een bijna wereldwijde lockdown.

De Ronde Van Vlaanderen in een ander jasje

Op zondag 5 april zou normaalgezien een van de grote Vlaamse Klassiekers in de wielersport worden gereden: De Ronde van Vlaanderen. Maar net als alle andere evenementen werd de Ronde afgelast ten gevolge van gevolg van corona. ‘De koers’ moest en zou toch een manier door moeten gaan. Zo werden er enkele initiatieven op poten gezet: De Ronde op rollen, De Ronde tegen Corona en De Ronde als auditief hoorspel.

Hoe de koers iedereen bij elkaar brengt … ook wanneer hij niet echt gereden kan worden | Reizen naar Morgen

Een echte Vlaming schijnt trots te zijn op vier dingen: frietjes, chocolade, bier en ‘de koers’. De liefde voor het wielrennen wordt ons met de paplepel ingegeven. Ook is het een van de sporten bij uitstek waarin we uitblinken en die deel is geworden van onze lokale cultuur.

Virtueel de Antwerp 10 Miles lopen

De Antwerp 10 Miles trekt jaarlijks heel wat volk naar Antwerpen. Het event werd jammer genoeg uitgesteld. Wie de wedstrijd toch een beetje wil beleven, kan met de sportapp ‘Keep Moving’ virtueel meelopen.

Antwerp 10 Miles gaat virtueel door: lopen via een app en dan een (virtuele) medaille winnen

Het grootste loopevenement van Vlaanderen, de Antwerp 10 Miles wordt van komende zondag, 26 april, uitgesteld naar later dit jaar. Wie toch nog iets wil meepikken van de wedstrijd, kan gewoon virtueel een van de verschillende afstanden van de Antwerp 10 Miles meelopen.

Heb je zelf nog een mooie actie gespot? Laat het ons weten via reizennaarmorgen@toerismevlaanderen.be

Uitgelichte afbeelding via Unspash.

Deel dit artikel