Inspirerende netwerkavond met concert van Wannes Cappelle

Op donderdagavond 12 september trekken we er met een groep sectorgenoten op uit voor een verrassende netwerkuitstap doorheen de Brugse binnenstad. Ondernemers, trendsetters, beleidsmakers en beleidsondersteuners in het toerisme treden met elkaar in gesprek over de uitdagingen en opportuniteiten van vandaag. In kleine groepjes zorgen ontmoetingen en interactieve sessies op unieke locaties in Brugge voor een niet te missen avond voor iedereen die in de toeristische sector actief is. Afsluiten doen we met een intiem concert van West-Vlaamse bodem door Wannes Cappelle.

Programma

18u45–19u30: Welkom door de Stad Brugge in het Belfort.

Ontvangst en aperitief in een uniek kader op de Markt.

19u30–21u30: Ontmoetingen en proeverijen achter Brugse deuren.

Op diverse inspirerende Brugse plekken, elk met hun eigen verhaal, word je verrast met een vleugje gastronomie en cultuur, doorspekt met boeiende verhalen, tijd voor reflectie en de ruimte om je eigen verhaal te delen.

21u30–22u15: Intiem concert van Wannes Cappelle in de Kapucijnenkerk.

22u15–23u00: Afsluitende drink in de Godelieveabdij.

Img
Van Acker, P. (2018, 18 maart). Kapucijnenkerk, Brugge.

Meer over Wannes Cappelle

Met Brugge als gaststad kiezen we voor de echt West-Vlaamse muzikale opluistering van singer-songwriter Wannes Cappelle tijdens deze Reizen naar Morgen-netwerkavond. West-Vlaams is immers niet meer of niet minder dan de moedertaal van de frontman van de geroemde groep Het Zesde Metaal. Maar wát hij met die taal doet, maakt het verschil. Cappelles teksten blinken uit qua spitsvondige, welgemikte poëzie, en ook live is hij tussen de nummers door een (bijwijlen hilarische) rasverteller. Voeg daarbij een toegankelijke, maar moeilijk vast te pinnen sound, en Wannes Cappelle oogst op zijn minst verwondering en op zijn best bewondering. Naast zanger en muzikant is Wannes Cappelle ook auteur en scenarist. Zijn boek ‘Ontferm U’, een korte roman over de realiteit van zorgproblematiek, is een warm pleidooi voor een maatschappij waarin je je kwetsbaar mag opstellen. Op ‘Calais’, het vierde album van Het Zesde Metaal fileert Cappelle de mens, staat hij stil bij dingen waar niemand anders bij stil staat en legt hij de onvermijdelijke tragiek van de wereld en de liefde bloot. Zonder daarbij ooit te pretenderen dat hij antwoorden in pacht heeft.

Img
Wannes Cappelle © Bache Jespers

‘Ze zullen ons niet temmen’ – De Grote Post

Wannes Cappelle is met de aanwezigheid op de Reizen naar Morgen-summit niet aan zijn proefstuk toe. Hij maakte ook deel uit van het multidisciplinair project ‘Ze zullen ons niet temmen’ waar onder impuls van CC De Grote Post rond het idee van culturele identiteit een nieuw volkslied gemaakt werd (muziek: Collectief Pascal Gomez. Tekst en zang: Wannes Cappelle), een volksdans werd ontwikkeld (Lisi Estaras en Darryl Woods) en een nieuwe vlag werd gemaakt (Telma Lannoo). Meer over dit project is te lezen in een reeks artikelen in de Krant Van West-Vlaanderen (Focus op Identiteit in De Grote Post), Het NieuwsbladDe Standaard en Het Laatste Nieuws.

Img
Wannes Cappelle © De Grote Post

Headerfoto: © Jan D’Hondt

Deel dit artikel