Andrea Croonenberghs

Andrea Croonenberghs treedt op als moderator bij gesprekken rond Reizen naar Morgen. Ze daagt ons uit om met een open blik over de toekomst van het toerisme te discussiëren.

Andrea Croonenberghs was van 1989 tot 2015 verbonden aan VRT als omroepster/presentatrice, actrice en zangeres. Sindsdien presenteert zij nog steeds allerlei events in de culturele, maatschappelijke en commerciele sector, speelt ze theater en zingt ze in verschillende projecten. Ze baat ook een B&B/city apartment uit ‘Peace in the City’ in Antwerpen. En ze ontwerpt meubelen onder de naam Andrea-Design en voor Serax. Ze is al meer dan 21 jaar ambassadrice van Het Huis, een neutrale bezoekruimte.

Peace in the City, Andrea’s B&B

“In mei 2015 ontvingen we de eerste gasten in Peace in the City. Dit appartement hebben we met veel zorg en veel oog voor detail ingericht om een echt thuis-gevoel te creëren, met een vinylplaten-collectie, gitaren, reisgidsen, kunstboeken … een praktisch ingerichte keuken. Een plek waar we zelf graag zouden verblijven. We staan er op de gasten zelf te ontvangen en we zijn zeer blij met de enthousiaste reacties.”

Waarom Andrea de Reizen naar Morgen-summit absoluut niet wil missen.

“Omdat wij ‘maar’ één gastenverblijf verhuren en daarbuiten een druk professioneel leven hebben, ligt de focus bij ons sowieso op kwaliteit en niet op kwantiteit. Ook proberen wij Antwerpen-Zuid, de buurt waarin Peace in the City ligt, te promoten. Omdat een buurt ontdekken vaak een grotere betrokkenheid creëert en een meer persoonlijke ervaring biedt dan louter in de massa opgaan in het grote geheel van een stad. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar wat de vakmensen uit de sector te vertellen hebben over hoe reizen zou moeten/kunnen evolueren in de toekomst.”

Deel dit artikel