Trek virtueel de wereld rond

Trek virtueel de wereld rond

Heel wat mensen hebben hun geboekte vakanties stilletjes in het water zien vallen. Zeker als het om buitenlandse reizen ging. Een groot gemis voor zowel de bezoekers als de bestemmingen. Om iedereen die droomt van reizen en ontdekken toch nog een beetje vakantiegevoel te geven én om als bestemming te tonen dat de bezoekers gemist worden, bedachten heel wat plekken en organisaties een reeks acties die het mogelijk maken om virtueel op ontdekking te gaan. De online ervaringen kunnen de authentieke ontmoetingen en het echte gevoel van de beleving van een plek misschien niet vervangen, het zijn toch manieren om op ontdekking te gaan en bij te leren. En misschien helpt het ons wel om te beseffen dat de bucketlist met toeristische plekken die je ‘moet’ gezien hebben ook online te ontsluiten valt, zodat we niet meer met z’n allen tegelijk naar dezelfde bestemmingen gaan trekken. Dat zou wel eens ruimte kunnen scheppen voor een meer duurzame en betekenisvolle vorm van reizen. Laat je intussen alvast inspireren door onderstaande digitale reistips.

Vliegen over de Faeröer eilanden

De Faeröer eilanden hebben heel wat moois te bieden. Op remote-tourism.com kunnen bezoekers momenteel deelnemen aan een livestream waar iemand dagelijks allerlei bijzondere plekken van de locatie toont. Je kan zelf de persoon op de livestream besturen zoals in een game en dat terwijl je lekker in je luie zetel zit. Zo kies je zelf waar je heen wil op het eiland.

Coronavirus tourism: Control your Faroe Islands tour guide | DW | 15.04.2020

“This is Crown Princess Mary’s bench,” says my guide Sara Jacobsen. “She was the first one to ever sit on it.” The view is incredible. I can see various cliffs and mountains of the Faroe Islands, and the Atlantic Ocean stretching out beyond.

Virtueel door de tuinen van Keukenhof in Nederland

Normaalgezien zou het grootste bloemenpark ter wereld, Keukenhof in Lisse, 21 maart voor het publiek zijn opengegaan. Dit was gezien de omstandigheden niet mogelijk. Om de bezoekers toch nog te laten genieten van de prachtige bloemen en tuinen, plaatsten ze op het YouTube-kanaal van Keukenhof vele video’s. In deze video’s nemen verschillende tuinmannen je mee door de tuinen en geven ze uitleg over bepaalde bloemen.

Keukenhof nodigt bezoekers uit om de tuinen virtueel te bekijken

De Keukenhof blijft dit jaar gesloten voor bezoekers, maar de tuinen liggen er net zo prachtig bij als anders. Daarom nodigt Keukenhof bezoekers uit om virtueel op bezoek te komen. Keukenhof, het grootste bloemenpark ter wereld, zou eigenlijk op 21 maart open gegaan zijn voor publiek.

Greece From Home

In de zomer is Griekenland altijd een drukbezochte vakantiebestemming. Het coronavirus heeft er dit jaar anders over beslist. Om de bestemming toch nog in de kijker te zetten, slaan het Tourism Ministry, de Greek National Tourism Organization en Marketing Greece de handen in elkaar. Zo hebben ze het platform greecefromhome.com gecreëerd waar je de Griekse cultuur beter kunt leren kennen. #GreeceFromHome biedt o.a. video’s aan over muziek, de lokale keuken, mode, kunst, etc. Daarnaast kan je verscheidene mooie plekken in het land ontdekken. Op deze manier willen ze Griekenland naar de toeristen thuisbrengen en ontvangen ze hen graag later weer in ’t echt.

Greece invites the world to visit…from home (VIDEO) – Greek City Times

Greece is sending out a message to the world: to stay home – due to the current developments involving the coronavirus (Covid-19) pandemic – but at the same time to stay in touch through technology.

Virtueel door Hannover, Duitsland

Visit-hannover.com biedt virtuele stadstours waar je kan dwalen door de stad en haar gebouwen en parken. Je kan ze zowel vanbinnen als vanbuiten ontdekken. Daarnaast kan je ook de regio rondom Hannover verkennen met de regiotour.

Hannover 360° – Virtual Reality

Discover Hannover with 360-degree panoramas and enjoy the anticipation of your Hannover visit!

Ontdek digitaal Noord-Brabant in Nederland

Voor wie geen blijf weet met de kinderen biedt provincie Noord-Brabant een hele reeks online activiteiten aan om eventueel samen met je kroost te beleven. Een dagje naar de zoo van Overloon of op safari in de Beekse Bergen. Of zet de kinderen aan het kleuren met de kleurplaten van Noord-Brabant terwijl je ontspant met een virtueel museumbezoek. Het volledige aanbod is te vinden op visitbrabant.com.

Op kunsttocht door Kroatische musea

Net als in alle andere landen kan je aan Kroatië momenteel geen bezoek brengen. Dat houdt Kroatië niet tegen om hun aanbod van musea online in de kijker te zetten. Onder meer het Museum of Broken Relationships in Zagreb, het museum van Apoxyimenos op het eiland Lošinj en het Amfitheater van Pula stellen hun deuren digitaal open voor bezoekers.

13 dagen reizen door West-Australië

Australië mag dan wel duizenden kilometers ver zijn, in deze vreemde tijden kan je toch nog een bezoek brengen aan deze unieke plek. Op de Facebook-pagina van Western Australia worden 13 dagen lang virtuele tours doorheen Australië in de vorm van 360°-video’s gepost.

Visit Australia On This 13-day Virtual Trip Complete With Kangaroo-filled Beaches and Beautiful Vineyards

In-person tourism may have come to a halt for now, but that isn’t stopping destinations from inspiring our future wanderlust. Plenty of places have taken to the internet to offer virtual tours including several National Park tours in the U.S., a partial tour of the Great Wall of China, and a handful of museums around the world.

Een virtuele trip door de nationale parken van Amerika

De oogverblindende natuur in heel wat grote nationale parken in Amerika parken valt momenteel te bezichtigen via de Google Arts & Culture app. Je kan je verdiepen in de natuurpracht van Hawaii Volcanoes, Kenai Fjords in Alaska, Yellowstone, Bryce Canyon in Utah en Dry Tortugas in Florida.

The Hidden World of the National Parks – Google Arts & Culture

Home to nature, history and collections

Online de Chinese Muur bewandelen

De Chinese Muur is de bekendste toeristische trekpleister van China. Om de attractie nu open te stellen voor de bezoekers heeft The China Guide een virtuele tour ontworpen. Zo kan je door de bergen een wandeling maken op de Chinese Muur vanuit je luie zetel.

Take a Virtual Hike on the Great Wall of China From the Comfort of Your Couch

You don’t even need shoes for this digital hike. The coronavirus has the world at a standstill. Since news broke of the new virus that causes flu-like symptoms as well as pneumonia just a few months ago, nations around the globe have taken extreme (and needed) measures to control its spread.

Uitgelichte afbeelding via Unsplash.

Deel dit artikel