,

Dorpeltrekking

Iedereen Verdient Vakantie - Dorpeltrekking Bingo!

Zonnig lenteweer en je reisplannen gaan niet door om ieders gezondheid te beschermen. Daar hebben ze bij Iedereen Verdient Vakantie iets op gevonden: de dorpeltrekking.

Een tocht die vertrekt vanop je eigen dorpel en die je doet in je eigen tijd, in je eentje, met je gezin of een vriend. Zoals de verstrengde maatregelen het voorschrijven. Bovendien daagt #ontdekkingtroef je uit met elke week een leuke opdracht. De eerste opdracht is een spelletje bingo ðŸ˜Ž.

Ontdekkingtroef – mini-editie

Door het uitbreken van het coronavirus, lanceren we #ontdekkingtroef in ‘t klein, op dorpelniveau. We zijn nog even gebonden aan ons eigen huis en onze eigen buurt, totdat het aantal besmettingen terug onder controle is. Toch kunnen we een vakantiegevoel creëren. Op ontdekking in je eigen huis.

Alle info hierover vind je op de website van Iedereen Verdient Vakantie.

Onder andere Toerisme Beringen en Gemeente Beveren lanceerden al een oproep. Deel jij het ook?

Security Check Required

(null)

Gemeente Beveren

Zin in een ochtendloopje langs groene veldwegjes of een ommetje in d… e buurt van uw kot? Misschien zijn er paadjes die je nog niet ontdekte. Je vindt ze terug op onze Trage Wegenkaart: https://bit.ly/2xc70EF. Deze is in betere tijden ook verkrijgbaar bij ons Infokantoor Toerisme.

En de volgende dorpeltrekkers trokken er al op uit. Hun avonturen kan je lezen op Verbind Je Verhaal.

Dorpeltrekking: verwonderend op uitstap in eigen buurt

Op een grijze namiddag in september trein ik richting Denderleeuw. Het weer is vandaag extra Belgisch. Onheilspellende wolken pakken, na een zeldzame opklaring, terug samen. Het valt me op dat ik net vandaag mijn meest waterdoorlatende sneakers heb aangetrokken. De moed zakt me in de schoenen, straks mogelijk de regen.

Beeldverhaal: met het team op dorpeltrekking in Brussel

Tijdens het laatste Forum Iedereen Verdient Vakantie lanceerde het team de uitdaging om met heel Vlaanderen tientallen bijzondere vakantie-expedities op te zetten en zo elk bijzonder hoekje van Vlaanderen te verkennen. ‘Wij sporen iedereen aan om eropuit te trekken. Laat ons zelf dan ook eens op pad gaan’ hoor ik mijn collega Jeroen zeggen.

Expeditie Goe Weer: ‘Het weer hoeft geen pretbederver te zijn’

‘Hoe is je vakantie geweest?’ Niet zelden hangt het antwoord af van hoe het eten was of, nog vaker, het weer. Daarom trekt Iedereen Verdient Vakantie met gezinnen, groepen en individuen op Goe Weer Expeditie. Hoe is het weer op een bepaalde vakantieplek? Waait het, regent het of heb je je zonnebril nodig?

Partnerpicknick, binnengluren bij de Koffieklasj in Beigem

Dinsdagvoormiddag 10 uur in het landelijke Beigem bij activiteitencentrum De Raster vzw. Hier zal de eerste officiële Partnerpicknick, onder de vorm van een ‘koffieklasj’ plaatsvinden. Het concept is simpel: koffie, koekskes, goed gezelschap en klasjen, beter bekend als ‘kletsen’. Een moment van ontmoeting tussen twee naburige partners uit het netwerk Iedereen Verdient Vakantie die elkaar wat beter willen leren kennen.

Veel reisplezier, hou je gezond en neem de maatregelen in acht!

#samentegencorona #ontdekkingtroef

Deel dit artikel