Reizen naar Morgen – Samen groeien

Geef mee vorm aan de toekomst van het toerisme

SUMMIT 2019

Reizen naar Morgen – Samen groeien

Geef mee vorm aan de toekomst van het toerisme

SUMMIT 2019

Op 12 en 13 september 2019 vindt in Brugge 'Travel to Tomorrow – Growing Forward Together' plaats. Deze summit brengt ondernemers, opinie- en beleidsmakers en beleidsondersteuners samen rond prangende, hedendaagse vragen en uitdagingen in de sector van het toerisme. Een gevarieerde mix van keynotes, workshops, ervaringssessies en (digitale) interviews voedt elke deelnemer op interactieve wijze met inspiratie rond de transformerende kracht van toerisme en biedt nieuwe mogelijkheden om op professioneel en persoonlijk vlak te groeien. Vlaamse en internationale topsprekers koppelen het theoretische kader aan praktijkvoorbeelden en vraagstukken met een grote toeristische, maar ook brede maatschappelijke relevantie. Een must-visit evenement voor iedereen die op een innovatieve, duurzame manier wil meebouwen aan een future proof toerisme!

Wil jij samen met de sector vorm geven aan de toekomst van het toerisme?

WHAT’S IN IT FOR YOU?

Boeiende gastsprekers, internationaal en uit Vlaanderen

Van thought leaders tot academici, van beleidsmakers- en ondersteuners tot ondernemers actief in de dagdagelijkse praktijk. ‘Travel to Tomorrow’ brengt gevestigde namen en nieuwe gezichten in de toeristische industrie samen op een uniek event, zorgvuldig gecureerd en begeleid door auteur en change agent Anna Pollock (Conscious Travel) en gastheer Michel Vandendriessche (Gedelegeerd Bestuurder, Pasar).

Inspirerende praktijkvoorbeelden en succescases

‘Travel to Tomorrow’ biedt meer dan een theoretisch toeristisch denkmodel. Hedendaagse vraagstukken in het kader van het toekomstbeeld krijgen antwoorden vanuit verschillende hoeken. Organisaties, bedrijven en gemeenschappen lichten toe hoe zij in de praktijk experimenteren rond diverse vormen van future proof toerisme die de lokale communities en hun plek doen floreren. Zo gaan we onder meer aan de slag met de activiteiten die naar aanleiding van de herdenking van WOI ontwikkeld werden in Vlaanderen en tonen we aan hoe een (cultuur-)toeristische benadering een veel bredere maatschappelijke relevantie kan hebben.

Waardevolle connecties met de brede sector

Toerisme is meer dan ooit een interdisciplinair gegeven. De ‘Travel to Tomorrow’-summit biedt kansen om te connecteren met mensen uit verschillende sectoren. Verruim je blik en laat je inspireren door de verrassende invalshoeken, vragen en oplossingen van de andere deelnemers en smeed samen nieuwe toekomstplannen.

Interactieve werksessies en atypische activiteiten

Meer dan keynotes op het programma van deze summit, met een inspiratiesessies, workshops en lokale activiteiten. We creëren onverwachte contexten om met een frisse blik in dialoog te treden met elke deelnemer. Bij de workshops gaan we dieper in op topics als ondernemen, mobiliteit, evenementen, congressen, logies, inclusiviteit, verhalen en florerende gemeenschappen.

Meer over Toerisme Transformeert

De beleving van reizen verandert reizigers, plaatsen die ze bezoeken, mensen en lokale gemeenschappen die deze plekken ‘maken’ en bewonen. Toerisme is dus meer dan economie. Dat ‘meer’ willen we onderzoeken en vormgeven in het traject ‘Toerisme Transformeert’. Hoe kunnen we dat 'meer' stimuleren opdat alle betrokkenen binnen het toeristisch systeem hier maximaal voordeel uit halen? Alle activiteiten die in het kader van dit traject plaatsvinden brengen we samen onder de koepel ‘Travel to Tomorrow’, waarvan de summit op 12 en 13 september 2019 in Brugge een van de hoogtepunten is.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Wanneer?

Donderdag 12 – vrijdag 13 september 2019.

Waar?

Kapucijnenkerk, Klokstraat, 8000 Brugge.

Sint-Godelieveabdij, Boeveriestraat 41, 8000 Brugge.

Beide locaties zijn gemakkelijk bereikbaar met de trein, dus de auto laat je best thuis. Wij zorgen voor een warm welkom aan het station.

Deelnemen?

Tickets kosten (incl. btw) 181,50 euro voor het tweedaagse programma (inclusief netwerkdiner) of 75 euro voor de inspirerende citytrip met diner en gastsprekers op donderdagavond 12 september.

Beperkt aantal tickets, dus wees er snel bij.

Klik hier om je in te schrijven.

Wil je overnachten in Brugge? Boek hier je hotel.

Programma

Op dit moment leggen we de laatste hand aan de line-up van inspirerende sprekers die met keynotes en workshops de verschillende aspecten van de transformerende kracht van toerisme zullen belichten.

Het programma wordt op deze webpagina op wekelijkse basis geüpdatet en zal ook te vinden zijn op Facebook.

Donderdag 12 september 2019

 • 9u30: Reizen naar Morgen – Waarom we de toekomst van het toerisme herdenken? (gastvrouw Anna Pollock en gastheer Michel Vandendriessche).
 • 10u00−11u15: Tourism in a Transformative Economy - Keynote door Daniel Wahl (auteur van Designing Regenerative Cultures) & video-interview met Kate Raworth (auteur van Doughnut Economics).
 • 11u15−12u30: Reizen naar Morgen - Inspirerende praktijkvoorbeelden in Vlaanderen en de rest van de wereld.
 • 13u30−13u45: Vlaams minister van Toerisme aan het woord over de toekomst.
 • 13u45−14u30: Flourishing/Thriving: Why, What and How - Michelle Holliday (auteur van The Age of Thrivability).
 • 14u30−15u30: Anders denken, anders handelen - Workshops (sessie vrij te kiezen): (1) Mobiliteit, (2) Wegwerken van drempels (inclusiviteit), (3) Evenementen (4) Congressen, (5) Krachtige verhalen, (6) Logies, (7) Toeristische producten, belevingen en diensten, (8) Ondernemers en investeerders, (9) Ontmoetingen tussen bewoners en bezoekers, (10) Florerende gemeenschappen en bestemmingen.
 • 16u00−16u45: Generating Net Benefit & Increasing Value Community by Community - Rob Hopkins (auteur en vertegenwoordiger van TransitionNetwork.org).

Img

Foto: Van Acker, P. (2018, 18 maart). Kapucijnenkerk, Brugge.

Donderdagavond 12 september: Inspirerend netwerkdiner met topsprekers in de stad Brugge

18u45−19u30: Welkom.

19u30−21u30: Interactieve sessie met topsprekers uit de toeristische sector op unieke locaties doorheen de stad Brugge. Deelnemers kunnen kiezen uit vijf programma’s. Tijdens deze workshops zorgen we voor een themadiner en voldoende mogelijkheden om te netwerken en met collega’s uit de sector in gesprek te treden.

21u30−22u30: Slotconcert op een bijzondere locatie.

Meer info over de invulling van het programma voor donderdagavond volgt eerstdaags.

Img

Foto: Vanderhispallie, E. (2009, 13 september). Sint-Godelieveabdij, Brugge.

Vrijdag 13 september 2019

 • 9u30−10u00: Welkom - Hoogtepunten, Q&A en conclusies (gastvrouw Anna Pollock en gastheer Michel Vandendriessche).
 • 10u00−11u15: De transformerende kracht van evenementen. Case Study: WO I.
 • 11u45−12u30: Info over deze sessie volgt binnenkort.
 • 13u30−14u45: Anders denken, anders handelen - Workshops (sessie vrij te kiezen): (1) Mobiliteit, (2) Wegwerken van drempels (inclusiviteit), (3) Evenementen (4) Congressen, (5) Krachtige verhalen, (6) Logies, (7) Toeristische producten, belevingen en diensten, (8) Ondernemers en investeerders, (9) Ontmoetingen tussen bewoners en bezoekers, (10) Florerende gemeenschappen en bestemmingen.
 • 14u45−15u30: Changes: Transition from the old model to the new - Andrew Simms.

Michelle Holliday (The Age of Thrivability)

Img

Peter De Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen)

Img