Reizen naar Morgen – Samen groeien

Geef mee vorm aan de toekomst van het toerisme

SUMMIT 12-13 sept

Reizen naar Morgen – Samen groeien

Geef mee vorm aan de toekomst van het toerisme

SUMMIT 12-13 sept

Op 12 en 13 september 2019 vindt in Brugge ‘Travel to Tomorrow – Growing Forward Together’ plaats. Deze summit brengt ondernemers, opinie- en beleidsmakers en beleidsondersteuners samen rond prangende, hedendaagse vragen en uitdagingen in de sector van het toerisme. Een gevarieerde mix van keynotes, workshops, ervaringssessies en (digitale) interviews voedt elke deelnemer op interactieve wijze met inspiratie rond de transformerende kracht van toerisme en biedt nieuwe mogelijkheden om op professioneel en persoonlijk vlak te groeien. Vlaamse en internationale topsprekers koppelen het theoretische kader aan praktijkvoorbeelden en vraagstukken met een grote toeristische, maar ook brede maatschappelijke relevantie. Een must-visit evenement voor iedereen die op een innovatieve, duurzame manier wil meebouwen aan een future proof toerisme!

WHAT’S IN IT FOR YOU?

Boeiende gastsprekers, internationaal en uit Vlaanderen

Van thought leaders tot academici, van beleidsmakers- en ondersteuners tot ondernemers actief in de dagdagelijkse praktijk. ‘Travel to Tomorrow’ brengt gevestigde namen en nieuwe gezichten in de toeristische industrie samen op een uniek event, zorgvuldig gecureerd door auteur en change agent Anna Pollock.

Anna Pollock, Conscious Travel

Inspirerende praktijkvoorbeelden en succescases

‘Travel to Tomorrow’ biedt meer dan een theoretisch toeristisch denkmodel. Hedendaagse vraagstukken in het kader van het toekomstbeeld krijgen antwoorden vanuit verschillende hoeken. Organisaties, bedrijven en gemeenschappen lichten toe hoe zij in de praktijk experimenteren rond diverse vormen van future proof toerisme die de lokale communities en hun plek doen floreren. Zo gaan we onder meer aan de slag met de activiteiten die naar aanleiding van de herdenking van WOI ontwikkeld werden in Vlaanderen en tonen we aan hoe een (cultuur-)toeristische benadering een veel bredere maatschappelijke relevantie kan hebben.

Waardevolle connecties met de brede sector

Toerisme is meer dan ooit een interdisciplinair gegeven. De ‘Travel to Tomorrow’-summit biedt kansen om te connecteren met mensen uit verschillende sectoren. Verruim je blik en laat je inspireren door de verrassende invalshoeken, vragen en oplossingen van de andere deelnemers en smeed samen nieuwe toekomstplannen.

Interactieve werksessies en atypische activiteiten

Meer dan keynotes op het programma van deze summit, met een inspiratiesessies, workshops en lokale activiteiten. We creëren onverwachte contexten om met een frisse blik in dialoog te treden met elke deelnemer.

Meer over Toerisme Transformeert

De beleving van reizen verandert reizigers, plaatsen die ze bezoeken, mensen en lokale gemeenschappen die deze plekken ‘maken’ en bewonen. Toerisme is dus meer dan economie. Dat ‘meer’ willen we onderzoeken en vormgeven in het traject ‘Toerisme Transformeert'. Hoe kunnen we dat 'meer' stimuleren opdat alle betrokkenen binnen het toeristisch systeem hier maximaal voordeel uit halen? Alle activiteiten die in het kader van dit traject plaatsvinden brengen we samen onder de koepel ‘Travel to Tomorrow’, waarvan de summit op 12 en 13 september 2019 in Brugge een van de hoogtepunten is.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Wanneer?

Donderdag 12 – vrijdag 13 september 2019

Waar?

Grootseminarie Brugge, Potterierei 72, 8000 Brugge

Deelnemen?

Tickets kosten 150 euro (donderdagavond gratis) en kan je eerstdaags hier bestellen.

Beperkt aantal tickets, dus wees er snel bij.

Programma

Gastheer Michel Vandendriessche (gedelegeerd bestuurder, Pasar) en gastvrouw Anna Pollock (auteur, Conscious Travel) ontvangen een reeks boeiende sprekers uit binnen- en buitenland. Onder meer Michelle Holliday (researcher en auteur) en Peter De Wilde (CEO, Toerisme Vlaanderen) komen langs om hun ervaringen op interactieve wijze te delen.

De volledige line-up kan je binnenkort op deze webpagina raadplegen en zal ook te vinden zijn op Facebook.

Michel Vandendriessche, Pasar

Michelle Holliday

Peter De Wilde, Toerisme Vlaanderen