,

Marc Van Ranst over de waarde van vakanties in eigen land

Marc Van Ranst VRT Vandaag

Marc Van Ranst was op 15 april te gast bij Vandaag op VRT. Naast zijn expertise over het coronavirus, kwam ook zijn visie op toerisme aan bod tijdens de uitzending. Daarbij bleek de gekende viroloog graag naar morgen te reizen.

Met de zomer in aantocht is de vraag al meermaals aan bod gekomen: wat worden onze vakantieplannen als we niet naar het buitenland kunnen reizen? Dat Vlaanderen dit jaar ons geliefde vakantieland zal worden, daar ziet Marc Van Ranst vooral de voordelen van in. “Er zijn best veel mooie plekken in Vlaanderen. We gaan ons eigen land dus als het ware (her)ontdekken. Is dat slecht? Nee, helemaal niet. Ik denk met veel warmte en plezier terug aan mijn meest aangename zomers die zich bij mijn grootouders thuis afspeelden en dus helemaal niet in het buitenland.”, zo klonk het bij Van Ranst.

“Door te wandelen ontdekken mensen allerlei mooie plaatsen in de buurt, waarvan ze misschien zelfs niet wisten dat ze bestonden.” — Marc Van Ranst

Maar als we allemaal in ons thuisland op vakantie gaan, wordt het dan niet overdreven druk op populaire plaatsen, zoals de kust of het Zilvermeer in Mol bijvoorbeeld? Daar antwoordde van Ranst stellig op dat we inderdaad afstand zullen moeten houden en dat er op verschillende plaatsen een maximum bezoekersaantal zal ingevoerd worden. Toch hoeft dat de pret niet te bederven, want een crisis maakt mensen creatief. “Er is meer dan de zee of de Ardennen. Er zijn nog heel wat andere plekken die het bezoeken waard zijn. Misschien kunnen we huizenruil doen. Dan ben je ook eens ergens anders.”, aldus een creatieve Van Ranst.

Bekijk hieronder de volledige uitzending van Vandaag.

Vandaag – 15 april 2020 22:10 | VRT NU

De Nationale Veiligheidsraad heeft vandaag beslist om de meeste strenge maatregelen met twee weken te verlengen, tot en met 3 mei. Met een aantal versoepelingen, zoals het bezoek van één gezond iemand aan inwoners van de woonzorgcentra. Marc Van Ranst geeft duiding bij de genomen maatregelen en blikt vooruit naar eventueel verdere versoepelingen de komende weken en maanden.

Uitgelichte afbeelding: VRT Vandaag

Deel dit artikel