,

Amerikaanse universiteitsstudenten over Reizen naar Morgen

Een maand intensief bezoek aan de Lage Landen: twee weken Nederland, twee weken België, Vlaanderen en Brussel. Dat hebben 26 Amerikaanse studenten van Berkeley University in San Francisco en hun Vlaamse professor Jeroen Dewulf net achter de rug. Hun trip eindigde bij Toerisme Vlaanderen waar ze met elkaar in gesprek gingen over Reizen naar Morgen.

In het geheel van actoren die samen de florerende bestemming maken (ondernemer, bezoeker, inwoner, plek), was het boeiend om dit keer ook de stem van ‘de bezoeker’ te horen.

Hoe voelden de studenten zich tijdens die maand: toerist, reiziger, gast? En wat maakte het verschil? Een student voegde nog een dimensie toe: “Op een bepaald moment voelde ik me gewoon een local, op café, waarbij de cafébaas en de andere gasten een praatje met me maakten.”

Welke plekken zouden zij aan reizigers naar de Lage Landen aanbevelen en waarom? Een greep uit de veelheid aan indrukken: “architectuur en cultuur, schilderijen en standbeelden, wafels en chocola, politieke instellingen, musea, tulpen, fietsen, pannenkoeken. Oud en modern, indrukwekkend, intellectuele vibe, lekker, surreëel, middeleeuws.”

Wanneer ze hun ervaringen zouden neerschrijven in een boek, wat zou dan de titel zijn?
“Lemons and oranges” was het meest verrassende antwoord. Laat duidelijk zijn dat het hier niet gaat over de smaak van deze vruchten, wel over de kleur 😊.

Je kan deze post ook op Facebook lezen.

Deel dit artikel